Søgemaskineoptimering er din rigtige vej til internettet

Jeg var selv lidt skeptisk under min uddannelse, da vi nåede til det modul, der handlede om SEO, Search Engine Optimization – altså på dansk kaldet søgemaskineoptimering.

Min forudindtagede mening var, at det var noget svært, teknisk nørdet noget, og garanteret ikke en del jeg ville beskæftige mig ret meget med i fremtiden.

Hvorfor søgemaskineoptimering?

Alle mine fordomme blev gjort til skamme den 2. dag på SEO modulet – det gik pludseligt op for mig at SEO er kundeservice på nettet, og kundeservice handler om at finde kundens behov og indfri dette på den nemmeste, hurtigste, mest troværdige måde. Og kundeservice er noget vi alle kender til, hvad enten vi køber en vare eller sælger en vare.

Desværre er søgemaskineoptimering stadig pålagt en del mystik, og desværre er det de færreste, der er klar over, hvor vigtigt det er at søgeoptimere sin hjemmeside eller blog.

Det er let at ‘gå online’ idag

Idag kan enhver åbne en forretning på nettet. Det er blevet væsentlig nemmere selv at arbejde på sin hjemmeside, og vi er mindre afhængig af et web-bureau, der skal have penge for at ændre tekst og tilrette sider.

det er her du udnytte din Det er let af gå online, husk at udnytte din gratis reklameplads i Google

Fordi det er så let at starte sin online forretning, glemmer vi at give markedsføring og kundekendskab den opmærksomhed, der skal til.

Flere hjemmesideejere og blogindehavere er slet ikke klar over muligheden for den gratis markedsføring, der findes på nettet.

Endnu mere vigtigt er, at internettet er organisk og ændrer sig hele tiden.

De muligheder der blev anvendt på nettet en gang, har måske en anden effekt – eller slet ingen effekt – idag. Og du er måske slet ikke opmærksom på, at du med nutidens vejledning på nettet, kan give både Google og dine kunder, det de vil have.

Det er gratis, du kan selv – kom i gang!

Der findes forskellige søgemaskiner som f.eks Bing, Yahoo, YouTube, Google – Google er den søgemaskine, der anvendes mest i Danmark.

Søgemaskinerne lever af at levere service til alle, der søger oplysninger via internettet. Google er altså en forretning – præcis lige som din.

Søgemaskineoptimering handler om at samarbejde med søgemaskinerne. Hjælpen stilles gratis til rådighed, du kan selv få indflydelse på din placering i søgeresultaterne. Det er simpelt kundeservice, og det er uvurderligt i din markedsføring på nettet.

Hvis ikke du er kommet igang endnu, så kom i gang!

Dette bør du fokusere på

Dine siders META DATA

– det er de data der beskriver dine sider i søgemaskinernes søgeresultater.

Dine siders SØGEORD

– lav en analyse over hvad dine kunder søger på og hold fokus på et søgeord pr. side.

Dine siders WEB-TEKSTER

– lav let læselige tekster med præcist og unikt indhold, hav kun et budskab på hvert side.

Dine siders BILLEDER

– sørg for at navngive alle dine billeder og udfyld ALT-teksterne, så de indeholder søgeord, der passer på den side, dine billeder anvendes på.

Dine siders LINKS

– du skal linke både internt og eksternt. Sørg for, at dine links lever op til det, du ønsker at anbefale. Links fra anerkendte hjemmesider til din hjemmeside giver høj rangering i søgemaskinerne.

Lær det selv – der er flere muligheder for hjælp til SEO

Det er ikke svært at lære at søgemaskineoptimere. Men måske er det svært at finde tid til at få det gjort.

Jeg har flere tilbud, for at hjælpe dig med din SEO. Se under priser der er link til forskellige muligheder.

Jette Heine profilfoto i blogindlæg hvorfor skal jeg søgemaskineoptimere

Når du er klar, glæder jeg mig til, at følge dig på din rigtige vej ud på nettet…;-)

Venlige nethilsner Jette H.